Anzer Balı Fiyatı

Anzer Balı5 Ocak 2023 , Perşembe

Anzer Balı Fiyatı ve yararları ile sürekli gündeme gelen dünyaca ünlü bir baldır. Sadece Rize İkizdere ili Anzer Yaylasında üretilen ve bu yöreye özel çiçek florasından dolayı diğer ballardan farklı hale gelen Anzer Balı fiyatı ne kadardır?

ürünlerimize Bakmak İster misiniz

Anzer Balı Nedir?

Anzer balı nedir ve Anzer balı hangi ilimizde yapılmaktadır sorusuna yanıt arayanlar bu bal türünün diğer çeşitlerden farklı olduğunu bilir. Balları birbirinden ayıran en önemli özelliği arıların bal yaptıkları sırada farklı çiçeklerden beslenmeleridir. Bu nedenle balın üretildiği ortamda mevcut olan iklim koşulları son derece önemlidir. Ülkemizde bu anlamda bal dendiğinde akla ilk önce Anzer gelir. Anzer balını diğer özelliklerinden ayıran ise arıların anzer adı verilen çiçeklerden beslenerek bu balı üretmeleridir. Adını çiçekten alan bal son derece nadir bulunur ve az üretilir. Bu nedenle şifalı olduğu kadar da özel bir bal türüdür. Anzer balının insan sağlığı için faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Sindirim sistemi üzerinde doğrudan etkilidir.
  • Halsizlik ve yorgunluk gibi belirtileri ortadan kaldırır. Vücuda enerji verir.
  • İştah açar ve kilo alma konusunda problem yaşayan kişilere yardımcı olur.
  • Kemik sağlığını olumlu yönde destekler.
  • Kalp ve damar hastalıklarına karşı faydalıdır.

Anzer balı hastalıkları önleme konusunda son derece şifalıdır. Bununla birlikte devam eden tedavi süreçlerinde de destekleyici besin olarak tercih edilir. Sadece Anzer bölgesinde yetişen bu bal doğal olması sayesinde 7’den 70’e her yaş tarafından tüketilebilir.

Anzer Balı Nerede Bulunur?

Anzer balı hangi ilimizde bulunmaktadır sorusuna yanıt arıyorsanız cevap son derece kolaydır. Anzer ülkemizde Rize’de bulunan bir yaylanın ismidir. Bu bal Anzer yaylasında yer alan çiçekler aracılığı ile üretilir. Doğal olarak Anzer balının nerede yapıldığı sorusunun cevabını Rize Anzer yaylasında olarak alabilirsiniz.

Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı olan Anzer yaylası, ağaçların hiç olmadığı bir yerdir. Bu yaylada boydan boya kilometrelerce çiçek yer alır. Burada yetişen çiçekler uzun yıllardır Alman ve İngiliz araştırmalarına da konu olmayı başarmıştır. Bu bölge hem çiçek çeşitliliği hem de florası açısından son derece zengindir.

Anzer yaylasında günümüzde en az 80- 90 adet çiçek türü olduğu bilinir. Dolayısı ile her bir çiçeğin Anzer balı yapımında katkısı bulunur. Burada yer alan endemik bitkiler Kafkas arılarının Anzer balı yapmasını sağlar. Sonuç olarak burada yetiştirilen bal diğer ballar ile kıyaslandığında son derece eşsiz ve özeldir.

Anzer Balı Hangi Çiçek ile Olur?

Anzer balı, Anzer yaylasında yer alan bitkilerin hepsi kullanılarak üretilir. Tam anlamı ile burada yer alan çiçeklerin isimlerinin hepsini bilmek imkansızdı. Genel anlamı ile Anzer yaylası içerisinde bulunan çiçekler Anzer bitkileri olarak anılır. Bu nedenden dolayı bala da Anzer balı adı verilmiştir.

  • Anzer balı, bu yaylada bulunan iklim şartlarına paralel zamanlarda üretilir.
  • Balın ilk üretilmeye başlandığı dönem haziran aylarının başıdır. Bu aylarda çiçekler yeni açmaya başlar.
  • Temmuz ayında bütün çiçekler doruk noktasına ulaşır.
  • Yemyeşil olan çiçekler bu dönemde arıların en fazla verim alarak en kaliteli balları üretmelerini sağlar.
  • Anzer balının ilk toplanma dönemleri ise Ağustos ayıdır.
  • Sağım süresi bu aydan itibaren yılbaşına yakın tarihlere kadar devam eder.

Anzer Balı 2019 Fiyatı Ne Kadar?

Anzer Balı yıllar içinde fiyatı sürekli değişmektedir. Anzer Balı 2019 yılında 900 ₺ olarak belirlenmiştir.

Anzer Balı 2020 Fiyatı Ne Kadar?

Anzer Balı 2020 yılında pandemi etkileri ile yararları çok konuşulan ve aranılan bir bal haline gelmiştir.2020 yılında Anzer Balı Fiyatı 1000 ₺ olarak belirlenip satılmıştır.

Anzer Balı 2021 Fiyatı Ne Kadar?

Ülkemizde ve dünyada pandeminin son dönemlerinde oluşan ekonomik buhranlar bal sektörünü ve arıcılığı da etkilemiştir. 2021 yılında üretime ekonomik olarak zor şartlarda devam eden Anzer Yaylası arıcıları Anzer Balı 2021 fiyatı 1.200 ₺ olarak açıklamıştır.

Anzer Balı 2022 Fiyatı Ne Kadar?

Pandemi ve ekonomik sorunların etkisinin ardından 2022 yılında dünyada bir çok sektörde olduğu gibi arıcılık ve bal sektöründe de hammadde ve stok sorunu oluşsa da, Anzer Yaylasında üretilen meşhur Anzer Balı 2022 Fiyatı 2.000 ₺ olarak açıklanmıştır.

Anzer Balı Hangi İlimizde Yapılmaktadır?

Anzer balı hangi ilimizde yapılır sorusuna yanıt bulmadan önce balın sağlığınız için faydalarını araştırmalısınız. Edindiğiniz bilgilerden sonra hayatınızın her döneminde bal tüketmeye karar vereceksiniz. Balın en kaliteli çeşidi olan Anzer balını her yaşta güvenle tüketebilir ve yaşam kalitenizi artırabilirsiniz. Anzer balı hangi ilimizde yapılmaktadır sorusuna yanıt bulduktan sonra bu balı güvenilir adreslerden satın alarak en taze hali ile tüketebilirsiniz.

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan bal günün her öğününde tüketilebilir. Asırlardır insanların sofralarından asla eksik olmayan ürünler arasında yer alır. Bal tercih ederken her balın aynı olmadığın bilmeli ve tercihlerinizi bu doğrultuda en iyiden yana yapmalısınız.

Anzer Balı ürünlerimize Bakmak İster misiniz


Anzer Balı Satış anzer balı Anzer balı faydaları Anzer Polen 100 Gr 2022 Anzer Balı 250Gr Anzer balı Anzer balı propolis Kafkas Arısı Propolis Propolis Satışı Propolis Fiyatları Anzer Bal Kilo fiyatı Anzer Bal Fiyat
Hesabım Şimdi Ara WhatsApp
Yukarı