Türkiye'de Coğrafi Etiketli Ballar

Anzer Balı7 Ocak 2023 , Cumartesi

 

Coğrafi etiketli ballar

Coğrafi etiketli ballar, belirli bölgelerde üretilen, özel bir çeşit bal türüdür ve bu bal türlerinin özel özellikleri vardır. Örneğin, Anzer Balı Türkiye'nin Rize  ilinde yetiştirilen bir bal türüdür ve bu il, Anzer Balı'nın yetiştiği yerlerden biri olarak bilinmektedir. Bu haritanın oluşturulması, Türkiye'de üretilen bal türleri hakkında daha fazla bilgi edinmemize yardımcı olacaktır.
 

Cografi Etiketli Bal ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmektedir ve bu bal türleri, o bölgenin özel iklim şartları ve bitki örtüsü gibi faktörlerden etkilenirler. Bu nedenle, coğrafi etiketli balların özellikleri diğer bal türlerinden farklıdır ve bu bal türleri, o bölgenin yöresel lezzetlerine de katkıda bulunur. Türkiye'de üretilen coğrafi etiketli ballar arasında Anzer Balı, Kastamonu Balı, Maraş Balı, Trabzon Balı, Van Balı gibi çeşitler yer almaktadır. Bu bal türlerinin hepsi, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yetiştirilmekte ve her birinin kendine özgü özellikleri vardır. Burada Anzer Balı farklı olarak prolin değeri olarak diğer ballardan ayrılmaktadır.  Dilerseniz Anzer Balı Nedir Yazımıza bakabilirsiniz .  Anzer Balı Prolin değerleri ile ilgili tahlil sonuçlarımıza bakabilirsiniz . 

Türkiye'de üretilen bal türlerinin haritasının oluşturulması, bu bal türlerinin yaygın olarak yetiştirildiği bölgeleri göstermektedir. Bu harita sayesinde, Türkiye'de üretilen bal türlerin içeriği hakkında aslında Tarım ve Orman Bakanlığının büyük bir çalışması var bu çalışmayla ilgili Tarım Orman Bakanlığı'nın sitesini ziyaret edip bilgi alabilirsiniz. 

Bal Haritası çalışması henüz tamamlanmamış bu nedenle Haritaya, "bal ormanları" çalışmasının entegre süreci de devam ediyor. Resmi veriler yayınlandığında haritaya işlenerek, bunun her yıl güncellenmesi planlanıyor. Ayrıca ileride haritaya il/ilçe bazlı flora bilgileri içeren dosyaların eklenmesi ve kullanıcılar tarafından gelecek görüş ve önerilerin harita güncellemelerinde değerlendirilmesi öngörülüyor.

Anzer Balı ürünlerimize Bakmak İster misiniz


Coğrafi Etiketli Ballar Coğrafi Etiketli Anzer Balı Anzer Bal Satışı Anzer Balı Coğrafi Etiket kazandı
Hesabım Şimdi Ara WhatsApp
Yukarı