Hakiki Anzer Balı Nasıl Anlaşılır?

Anzer Balı24 Ekim 2022 , Pazartesi

Orijinal Hakiki Anzer balı nasıl anlaşılır sorusuna yanıt bularak bal satın alırken gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Piyasa genelinde bal satışını üstlenen bir dizi firma ve işletme bulunur. Firmalar gerçek bal ticareti yapabildiği gibi gerçek olmayan balları da anzer balı gibi satışa sunabilir. Bal seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmeyen tüketiciler dolayısı ile bilinçsiz satın alma işlemi gerçekleştirir. Orijinal anzer balı nasıl anlaşılır sorusuna yanıt bularak bal tercihinizde daha dikkatli olabilir ve gerçek anzer balı satın alabilirsiniz.

Ürünler

Anzer Balı

Anzer Balı Propolis 

Anzer Balı Arı Sütü

Anzer Balı Polen

Orijinal anzer balı ülkemizde sadece Rize’nin İkizdere ilçesine bağlı Anzer yaylasında üretilir. Bunun haricinde farklı yörelerde üretilen ballar Anzer balı değildir. Ancak satış söz konusu olduğunda piyasada bulunan birçok farklı bal, Anzer etiketi ile tüketicilere sunulur. Gerçek Anzer balını nasıl anlayacağınız konusunda araştırma yaparak hakiki balı satın alabilirsiniz.

Kendi Ürünlerimizden Bir Örnek 

Gerçek Balı Anlamak İçin Yöntemler

Anzer balının namı dünya genelinde duyulmuştur. Anzer yaylası yaklaşık 2300 ile 3000 rakım aralığında yer alır. Dolayısı ile bu ürüne coğrafi işaret verilmiştir. Yörede bulunan kendine has özellikler sayesinde bal her sene düzenli olarak üretilir ve sağımı yapılır.

Anzer yaylasında bulunan çiçekler endemik özelliklere sahiptir. Bu nedenle bal üretiminde son derece büyük bir öneme sahiptir. Birçok farklı bitki türünün karışımından üretilen Anzer balı bu özelliği ile diğer bal türlerinden bir adım öne çıkar. Üretimi son derece zahmetli olan Anzer balı, pek çok fayda sağlaması nedeni ile tercih edilir.  Anzer balı satın alırken gerçek olup olmadığını anlamak için şu kriterlere dikkat edebilirsiniz;

  • Geçek Anzer balı satış öncesinde özel etiketler ile donatılır. Bu etiketler yapılan denetimler sonucunda ambalajlara yapıştırılır. Anzer balının orijinal olduğunu gösteren etiketlerin ambalaj üzerinde olup olmadığına dikkat ederek bu balın orijinal olup olmadığını anlayabilirsiniz.
  • Anzer balı coğrafi işarete sahip olan gıda ürünleri arasında yer alır.
  • Anzer balının ilk hasadı ağustos ayına denk gelir. En taze ürünler bu aydan sonra piyasaya çıkar. Sağım işlemi ise yılbaşına kadar devam eder. Bu zamanlar haricinde taze olarak Anzer balı adı ile piyasada satılacak olan ürünler Anzer balı değildir. Anzer balı ise bile o dönemki taze hasat ürünleri değildir.
  • Gerçek Anzer ballarının ambalajlarının üzerinde kooperatif damgaları bulunur. Bu damga ve diğer önemli işaretlerin olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
  • Anzer balı etiketine baktığınızda gerçek olan ürünlerde detaylı üretim ve hasat tarih bilgisi yer alır. Bu gibi ayrıntılara dikkat ederek satışı yapılan en taze Anzer balını satın alabilirsiniz.

Gerçek Anzer Balını Sahte Anzer Balından Ayırma Taktikleri

Orijinal anzer balı nasıl anlaşılır sorusuna yanıt arıyorsanız şu testler ile balın orijinal olup olmadığını kolayca anlayabilirsiniz;

  • Balın geçek olup olmadığını anlayabilmek için akışkanlık testi yapabilirsiniz. Bal eğer sürekli uzarsa gerçektir, kesik kesik damlıyorsa sahtedir.
  • Bir kaşık balı bir bardak su içerisine atın ve çözünüp çözünmediğine bakın. Eğer bal çözünmeden kalırsa gerçektir. Su içinde çözünen bal sahtedir.
  • Gerçek bal soğuk havada donar. Eğer soğukta bıraktığınız bal donmuyorsa sahtedir.
  • Balın gerçek olup olmadığı şekerlemesinden anlaşılabilir. Şekerlenen bal gerçektir. Uzun süre bekletildiğinde tereyağını almayan bal sahtedir.
  • Kâğıt havlu üzerine bir damla bal bıraktıktan sonra eğer bak kâğıt havlu üzerinde çözünür ve kâğıt balı emerse bu durumda bal sahtedir. Gerçek Anzer balı kâğıt havlu üzerinde çözünmeden kalıp gibi durur.
  • Bir damla balı bir kibrit üzerine damlattıktan sonra kibriti yakmaya çalışarak balın gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer bal damlattıktan sonra kibrit yanarsa bu durumda bal sahtedir. Gerçek bal kibrit ucuna değdiğinde kibrit yanmaz.
  • Anzer balının tadı diğer ballardan farklıdır. Yediğiniz anda genziniz yanarsa o bal hakiki Anzer balıdır.
    1.     Anzer Balı 250 Gr. 500 ₺
    2.     Anzer Balı 500 Gr. 1000 ₺
    3.     Anzer Balı 960 Gr. 2000 ₺

    Anzer Bal Evi Sitemizi ziyaret etmişmiydiniz ? 

    Google Haritalardan yorumlarımıza bakmak ister misiniz ? 

     


Anzer balı Hakiki anzer bali anzer yaylası Deli Bal Anzer balı fiyatı Anzer balı Satış
Hesabım Şimdi Ara WhatsApp
Yukarı