Coğrafi İşaret Alan Anzer Balı

Anzer Balı9 Eylül 2022 , Cuma

Coğrafi işaret alan Anzer Balı insanlara şifa sunuyor. Günümüzde sahte Anzer Ballarının önüne geçmek için coğrafi işaret etiketi veriliyor.

Coğrafi işaret alan Anzer Balı tescil başvurusu Türk Patent ve Marka kurumu tarafından 2021 yılında onaylandı. Anzer Balı dolum öncesi bu tescili ve etiketi almadan önce birçok kontrolden geçmektedir.  Yaylaya özgü imal edilen Anzer Balı, sahip olduğu polen nedeniyle en zengin içeriğe sahip ballardan bir tanesidir. Anzer yaylası, dünyanın en çok çiçek çeşidine ev sahipli yapan bölgeler arasındadır.

ürünlerimize Bakmak İster misiniz 

2021 yılından itibaren bölgeye özgü balı ile coğrafi işaret alan Anzer Balı, coğrafi etiketiyle satışa çıkarılmıştır. Güvenilirliği ile öne çıkan bu coğrafi tescil Anzer Balında orijinal ürünlere ulaşmanızı sağlıyor. Kavanoz kapaklarında Anzer Balı Coğrafi İşaret logosu bulunan ürünleri satın almanız gerekir. Böylece sahte ürünlerden tamamen uzak kalabilirsiniz.

Coğrafi İşaret Nedir?

Anzer Balında bölgeye özgü yöresel etiket yer alır. Yöresel ürünler, bulundukları ya da üretildikleri bölge ile özdeşleşmiştir. Ürünlerin bölgede yasal olarak üretildiği gösteren etikete ise coğrafi işaret adı verilir. Ürünün coğrafi işareti alabilmesi için şu özellikleri taşıması gerekiyor;

  1. Belirli bir alan içerisinde üretilmesi,
  2. Bu alana özgü nitelikler taşıması,
  3. Karakteristik özelliğe sahip olması gerekir.

Coğrafi İşaret Nasıl Alınır?

Coğrafi işaret almak için başvuru yapılmalıdır. Başvurular Türk Patent ve Marka Kurumu’na gerçekleştirilir. Anzer yaylasında üretilen balların belirli bir özelliği bulunur. Endemik çiçekler kullanılarak hazırlanan bu bal yoğun olmasıyla bilinir. Anzer yaylasında bulunan bazı çiçekler sadece bu bölgeye özgüdür.

Anzer Balı Nasıl Üretilir?

Anzer yöresi zengin çiçek çeşitliliği ile öne çıkar. Bölge Tarım Bakanlığının koruması altındadır. Ayrıca bölgede sınırlı sayıda kovan yer almaktadır. Yapılan araştırmalarda bölgede eşi benzeri bulunmayan çiçek florasına rastlanmıştır. Arılar tarafından toplanan nektarlar Anzer Balının ortaya çıkmasını sağlar. Anzer yaylasında iklim şartlarına bağlı olarak ağustos ayında toplanır. Her yıl üretim oranı farklılık gösterebilir. Anzer bölgesinde ağaç bulunmamaktadır. Bu yüzden bal sadece çiçeklerde elde edilir. Anzer Balının orijinal olup olmadığı polen analizi üzerinden tamamlanır.

Anzer Balında şeker ilavesi ya da diğer katkı maddeleri kullanılmaz. Ayrıca bal üretilirken ısıl işlemde uygulanmamaktadır. Isıl işlem görmesi durumunda balda bulunan enzim ve polenlerde bozulmalar ortaya çıkabilir. Anzer banda bu yüzden soğuk sıkım önemlidir. Anzer Balı tüketirken dikkatli olmak gerekir. Anzer Balı çok uzun zamandır şifa niyetine kullanılan balardan bir tanesidir.

Anzer Balının Faydaları Nelerdir?

Anzer Balı doğal ve katkısız lezzetiyle öne çıkıyor. Anzer Balı satışa çıkarılmadan önce bir dizi testten geçiriliyor. Böylece bal içeriğinde herhangi bir katkı maddesi olup olmadığı anlaşılıyor. Anzer Balı güçlü bir antioksidan özelliği taşıyor. Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkin olan bal kanın temizlenmesine de yardımcı oluyor.

Anzer Balının İyi Geldiği Hastalıklar Nelerdir?

Anzer Balı bir çok faydası bulunmakla beraber, yasal mevzuat gereği bu faydaları internet sitemizde yayınlayamıyoruz.

Anzer Balı tamamen belgeli bir şekilde üretilir. Belgesiz ve sağlıksız üretimi yapılan ballar sağlığınızı tehlikeye atabilir.

Anzer Balının Zararları Nelerdir?

Anzer Balı kana karışan besinlerden bir tanesidir. Bu yüzden şeker hastaları dikkatli olmalıdır. Şeker hastalarının balı tüketmeden önce doktorlarına başvurması gerekir. Anzer Balı fazla tüketilirse tansiyon, kalp hastalığı ya da mide problemlerine neden olabilir. Günde bir tatlı kaşığına geçmeyecek şekilde balın kullanılması önerilir.

Anzer Balı Nasıl Tüketilir?

Anzer Balının tüketimi sırasında dikkatli olmalısınız. Anzer Balı lezzetli olmasına rağmen kahvaltılarda yenilmemektedir. Bal 1.5 yaş altındaki bebekler için uygun değildir. İçerisinde yoğun şeker bulunması nedeniyle diyabet hastalarının da uzak durması gerekir. Anzer Balını propolis, zencefil ve tarçın gibi malzemelerle karıştırarak içebilirsiniz.

Anzer Balının Özellikleri Nelerdir?

Anzer Balı kendine has özellikleri öne çıkan gıdalardan bir tanesidir. Sadece belirli bölgede yetiştirilmesi nedeniyle öne çıkmayı başaran bu bal çok sayıda çiçek poleninden elde edilir. Anzer Balının öne çıkan özellikleri;

  1. Yüzlerce çiçek poleninden yapılır.
  2. Hastalıkların tedavisinde etkilidir.
  3. Tamamen doğaldır.
  4. Soğuk sıkımla elde edilir.

Anzer Balı Fiyatı Ne Kadar?

Anzer Balının fiyatını etkileyen birçok konu yer alıyor. Üretim yöntemi, üretici ve daha birçok unsur konu fiyatların değişmesine neden olabilir. Anzer Balının satışı yapılırken her üretici kendi fiyatını belirleyebilir. Dünyaca ünlü Anzer Balının 1 kg 2022 fiyatı 2.000 TL’den satışa çıkarılıyor. Anzer Yaylasında üretilen bu bal coğrafi işaret belgesi üzerinden satışa çıkarılıyor. Böylece balı orijinal bir şekilde alabiliyorsunuz.

Endemik çiçekler kullanılan oluşturulan anzer balı çok az üretilmesi nedeniyle yüksek fiyattan satışa çıkarılıyor. Anzer Yaylası’nda üretilen balların mutlaka tescilli olması gerekir. Sofralarda eşsiz bir tat olarak sunulan Anzer Balı sizlere şifa sunmaya devam ediyor. Anzer Balı bu dünyanın en popüler ballarından bir tanesidir. Sadece bölgeye özgü yaylada üretimi yapılan Anzer Balının ismini herkes bilmektedir.

Mevsimine göre Anzer Balı üretim kapasitesi değişebilir. Bu durum fiyatları da etkileyebilir. Anzer Balı fiyatı diğer bal türlerine göre daha yüksektir. Bunun nedeni balın sınırlı sayıda çıkarılmasıdır.

Anzer Bal Evi Sitemizi Ziyaret etmiş miydiniz ? 


Anzer Balı Coğrafi işaretli Anzer Balı
Hesabım Şimdi Ara WhatsApp
Yukarı